cristygheorghe
737 poze   105397 vizite
Albume
000-CONTACT
001-CRISTI MARKETING
002-FAMILIA MEA
003 - FERMA - CRISTI GH
   A-Ferma inzapezita
004 -GRADINA FLORI
005-POMICULTURA
006-LEGUMICULTURA
015-Motanul OSCAR
020-BOXE PORUMBEI
021-Crescatori de porumbei rasa VOLTATI INDIENI
   VOLTATI INDIENI
022-VOLTATI INDIENI DIVERSE CULORI
023- VOLTATI IN VOLIERA
024-VOLTATI INDIENI
025-VOLTATI INDIENI DE VANZARE
040-VOLTATI - Descriere
041-Porumbei SFARCOLATI DE PLOIESTI
050-GHIDUL crescatorului de porumbei
051-NUTRIENTI in hrana porumbeilor
052-Calendar columbofil
053-Retete de hrana si tratamente porumbei
054-ALIMENTATIA PORUMBEILOR
055- Seminte germinate
056-INTRETINERE porumbei
057-BOLILE PORUMBEILOR SI TRATAREA LOR
058-INELELE PORUMBEILOR
059-AMENAJAREA UNEI VOLIERE
060-RASE DE PASARI DE CURTE
061-BRAHMA HERMINAT DESCHIS
   1-BRAHMA HERMINAT DESCHIS
062-BRAHMA POTARNICHIU
065-COCHINCHINA URIAS ALB
066-COCHINCHINA URIAS GALBEN
068-WIANDOTTE ARGINTIU
070-Pasari rasa KABIR
071-PUISORI 2011
072-BIBILICI
073-GASTE EMDEN
080-Stimularea ouatului si obtinerea clostilor
081-CUM se pune clocitoarea cu oua de gaina
082-PRODUCTIA DE OUA
083-OUALE capodopera a naturii
101-LEACURI SI RETETE NATURISTE
102-APA VIE
103-ARGILA ALGO DE ALBA IULIA
104-DESPRE INFRUNTAREA BOLILOR
105-DIVERSE-Tuica - medicament sau otrava
106-PATRUNJELUL SI PAPADIA
107-Usturoiul reteta detoxifiere
108-CEAPA UN MIRACOL
109-RUBARBA
110-SECRETELE CASEI POPORULUI
111-CODUL BIBLIEI
112-SARE zahar si grasimi
113-Remedii naturiste
   Remedii naturiste partea a-II-a
114- Sanatate la ceaun Mamaliga
115-NASA-Schimbarile care se asteapta in 2012
116-CASTRAVETELE
117-STAFIDELE -INAMICUL COLESTEROLULUI
118-COJILE DE FRUCTE SI LEGUME
119 - CATINA MIRACULOSUL GINSENG ROMANESC
120-HOFIGAL -Interviu cu D-ul ing-STEFAN MANEA
121-BORSUL DE CASA
122-SANATATEA - SFATURI IMPORTANTE DE RETINUT
150-CARTI-RECOMANDATE- PTR- CITIT
160-VA RECOMAND
200-Targ Prejmer AUGUST 2010
201-Expozitie Brasov 2011
300-VANZARI SI CUMPARARI
   GAINI
   PORUMBEI
310-CRESCATORI DE VOLTATI INDIENI SI GAINI RASA BRAHMA - PE JUDETE
   01-ALBA
   02-ARAD
   03-ARGES
   04-BACAU
   05-BIHOR
   06-BISTRITA-NASAUD
   07-BOTOSANI
   08-BRASOV
   09-BRAILA
   10-BUZAU
   11-CALARASI
   12-CARAS-SEVERIN
   13-CLUJ
   14-CONSTANTA
   15-COVASNA
   16-DAMBOVITA
   17-DOLJ
   18-GALATI
   19-GIURGIU
   20-GORJ
   21-HARGHITA
   22-HUNEDOARA
   23-IALOMITA
   24-IASI
   25-ILFOV
   26-MARAMURES
   27-MEHEDINTI
   28-MURES
   29-NEAMT
   30-OLT
   31-PRAHOVA
   32-SATU-MARE
   33-SALAJ
   34-SIBIU
   35-SUCEAVA
   36-TELEORMAN
   37-TIMIS
   38-TULCEA
   39-VASLUI
   40-VALCEA
   41-VRANCEA
   42-BUCURESTI

membru din 22 aprilie 2010

109-RUBARBA

Rubarba sau reventul (Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale) este o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina, fiind originara din Asia sau America de Nord. Creste in cantitati mari in Siberia si China, iar la noi este cultivata mai ales in zona Brasovului.Ea a fost adusa in Europa, mai precis, in Germania, in 1570, si a cunoscut apogeul in folosirea ei culinara in secolul al XVIII-lea.

Rubarba este saraca in calorii, are doar 16kcal/100 g. petiol, dar este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine, exceland in vitamina C. Din petiolurile de rubarba se prepara compoturi, dulceata, suc, peltea, jeleuri, serbeturi, marmelade. De asemenea, se foloseste pentru prepararea prajiturilor, a tartelor, a inghetatelor, dar si la prepararea aperitivelor, in stare proaspata sau ca garnitura sub forma de sosuri, chutney, la prepararea mancarurilor pe baza de legume si carne. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita pentru acrirea ciorbelor. Este foarte racoritoare, de aceea este preferata pentru deserturile din zilele calduroase de vara. Rubarba este o planta care poate atinge, cu tot cu flori, pana la 2 metri inaltime. Tufa, formata din frunze mari, creste pana la 1 metru inaltime, in functie de varietate. Se cultiva pentru coada frunzelor. Frunzele de rubarba sunt toxice, ele contin acid oxalic intr-o concentratie daunatoare corpului uman. Ea este in acelasi timp si o planta ornamentala, mai ales varietatile cu frunze rosii sau galbene. Se recolteaza in lunile mai si iunie.

Planta este cunoscuta in lumea terapeuticii naturiste ca avand multiple efecte benefice:

- laxativ, antiastmatic, antibacterian, antiinflamator, antihemoragic, anticonvulsiv, astringent, tonic, diuretic;
- recomandat la febra, indigestie, constipatie, disfunctii biliare, boli ale stomacului, dureri abdominale, nevralgii;
- scade colesterolul, curata ficatul.

Iata cateva retete cu rubarba:

TARTA CU RUBARBA SI BRANZA DE VACI

Ingrediente:
230g. Faina, 120g. unt, 120g. + 140g. + 75g. zahar, 1 pliculet de zahar vanilinat, 4 oua, sare, 800g. rubarba, 500g. branza de vaci, 2 pliculeţe de praf de budinca de vanilie, fiecare pentru cate 500 ml. de lapte, 460 ml. lapte, 140 ml. ulei, 2 linguri de alune de padure macinate, 1 pliculet de intaritor de frisca, zahar pudra pentru presarat, o folie de plastic.

Mod de preparare:
1. Se framanta un aluat din faina, unt moale, 120g zahar, zaharul vanilinat, sare si un ou. Se inveleste aluatul in folie si se da aproximativ 30 de minute la frigider. Intre timp, se curata rubarba, se spala si se taie cubulete.
2. Se prepara umplutura: se separa 3 oua. Se face o crema din galbenuse si 140g .zahar. Se incorporeaza in ea branza de vaci. Praful de budinca se amesteca cu lapte si ulei si apoi se amesteca cu crema de branza de vaci.
3. Jumatate din aluat se intinde pe fundul formei de tarta, care are diametrul de 26 cm., si nu se unge cu grasime, e destul untul din compozitie.. Cu restul se tapeteaza peretii. Se presara peste aluat alunele macinate si praful de intaritor de frisca. .Peste se aseaza cubuletele de rubarba, iar peste ele se toarna crema de branza. Se coace in cuptor preincalzit la 175 °C , timp de 50 de minute.
4. Din albusuri si 75g zahar se face o bezea. Se spriteaza peste tarta si se mai da10 minute la cuptor . Se lasa sa se raceasca si se pudrează cu zahar pudra.



GEM DE RUBARBA SI CAPSUNE

Ingrediente (5-6 borcanele): 600 - 700g de rubarba, 500g capsune, coaja de la o lamaie, (de preferat bio), zeama de la o lamaie, 1kg de zahar gelifiant, zahar vanilinat, 1 radacina de ghimbir de marimea unei nuci, 1 mana de frunze proaspete de menta;

Mod de preparare:
1.Tijele de rubarba se decojesc si se taie bucatele.
2.Capsunele se spala, se curata si se taie si ele bucatele.
3 Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare.
4.Frunzele de menta se maruntesc.
5. Se amesteca toate ingredientele intr-o oala si se dau cateva ore la frigider (amestecand din cand in cand). Fructele vor lasa un sirop.
6.Cu un mixer se amesteca totul, obtinand o pasta nu tocmai fina.
7. Se pune pe foc si se clocoteste timp de 4-5 minute, se toarna in borcanele sterilizate.

CHUTNEY CU RUBARBA

Ingrediente:
4 cani rubarba taiata cubulete, 1 cana fructe uscate,taiate marunt (smochine, curmale, caise, coacaze negre, afine), 4 cepe tocate marunt, 1 ceapa rosie toccata marunt, 1 cana zahar, ½ cana otet din vin rosu, 1 lingura scortisoara macinata, 1 lingura ghimbir ras, 1 ½ lingura coaja rasa de portocale, ½ lingurita cardamom pisat;

Mod de preparare:
1. Se pun scortisoara, otetul, ghimbirul, zaharul, cardamonul si coaja de portocale intr-o cratita si se fierb, la foc potrivit, amestecandu-se pana se dizolva zaharul.
2. Se adauga rubarba, fructele uscate si ceapa si se fierb, la foc potrivit pana se inmoaie rubarba. Se ia vasul de pe foc, se acopera cu un servet si se lasa cca. 1 ora, la rece. Se pune in borcan si se pastreaza in frigider cel putin 3 zile, inainte de a fi servit, pe langa preparate de peste sau de carne de pui.

GEM DE RUBARBA

Ingrediente:
4 pahare rubarba taiata bucatele, 4 pahare zahar Gelifiant, coaja rasa de la 1 portocala, coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare:
Se taie coditele de rubarba in bucati de ½ cm. Se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie, coaja de portocala, zeama unei portocale si se pun la fiert, timp de 4-5 minute. Se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.

PLACINTA CU RUBARBA

Ingrediente:
350g. faina, 250g. margarina, 20g.drojdie, 50ml. lapte, 1 ou, sare, 2 linguri zahar;
Pentru umplutura:
1 kg. rubarba, 400g.zahar, coaja de la o jumatate lamaie, 2 linguri pesmet;

Mod de preparare:
1. Se dizolva drojdia in lapte caldut si se framanata cu toate ingredientele pentru aluat.Se imparte in doua si se intind 2 foi.
2. Se intinde o foaie intr-o tava pentru prajituri, unsa si infainata. Se presara pesmet peste foaie, apoi se pune umplutura care se prepara astfel: se fierbe rubarba curatata si taiata marunt cu 200g.zahar, coaja de lamaie si atata apa cat sa o acoper,apoi se strecoara si se aseaza peste aluat.Se presara zaharul ramas –rubarba este acrisoara- si restul de pesmet si se acopera cu a doua foaie.
3. Se inteapa foaia de deasupra cu o furculita si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mare, pana foaia de deasupra se rumeneste frumos.Se taie rece .

POFTA BUNA!

(Un articol de Maria Vekas)



Albumul selectat nu contine nici o poza.








Comentarii album • 1
maryanne 22 aprilie 2012  
Vreau sa cumpar si eu planta cu radacina dar nu stiu de unde. Ma puteti ajuta?
  Raportează
Către: cristygheorghe

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.