cristygheorghe
737 poze   105397 vizite
Albume
000-CONTACT
001-CRISTI MARKETING
002-FAMILIA MEA
003 - FERMA - CRISTI GH
   A-Ferma inzapezita
004 -GRADINA FLORI
005-POMICULTURA
006-LEGUMICULTURA
015-Motanul OSCAR
020-BOXE PORUMBEI
021-Crescatori de porumbei rasa VOLTATI INDIENI
   VOLTATI INDIENI
022-VOLTATI INDIENI DIVERSE CULORI
023- VOLTATI IN VOLIERA
024-VOLTATI INDIENI
025-VOLTATI INDIENI DE VANZARE
040-VOLTATI - Descriere
041-Porumbei SFARCOLATI DE PLOIESTI
050-GHIDUL crescatorului de porumbei
051-NUTRIENTI in hrana porumbeilor
052-Calendar columbofil
053-Retete de hrana si tratamente porumbei
054-ALIMENTATIA PORUMBEILOR
055- Seminte germinate
056-INTRETINERE porumbei
057-BOLILE PORUMBEILOR SI TRATAREA LOR
058-INELELE PORUMBEILOR
059-AMENAJAREA UNEI VOLIERE
060-RASE DE PASARI DE CURTE
061-BRAHMA HERMINAT DESCHIS
   1-BRAHMA HERMINAT DESCHIS
062-BRAHMA POTARNICHIU
065-COCHINCHINA URIAS ALB
066-COCHINCHINA URIAS GALBEN
068-WIANDOTTE ARGINTIU
070-Pasari rasa KABIR
071-PUISORI 2011
072-BIBILICI
073-GASTE EMDEN
080-Stimularea ouatului si obtinerea clostilor
081-CUM se pune clocitoarea cu oua de gaina
082-PRODUCTIA DE OUA
083-OUALE capodopera a naturii
101-LEACURI SI RETETE NATURISTE
102-APA VIE
103-ARGILA ALGO DE ALBA IULIA
104-DESPRE INFRUNTAREA BOLILOR
105-DIVERSE-Tuica - medicament sau otrava
106-PATRUNJELUL SI PAPADIA
107-Usturoiul reteta detoxifiere
108-CEAPA UN MIRACOL
109-RUBARBA
110-SECRETELE CASEI POPORULUI
111-CODUL BIBLIEI
112-SARE zahar si grasimi
113-Remedii naturiste
   Remedii naturiste partea a-II-a
114- Sanatate la ceaun Mamaliga
115-NASA-Schimbarile care se asteapta in 2012
116-CASTRAVETELE
117-STAFIDELE -INAMICUL COLESTEROLULUI
118-COJILE DE FRUCTE SI LEGUME
119 - CATINA MIRACULOSUL GINSENG ROMANESC
120-HOFIGAL -Interviu cu D-ul ing-STEFAN MANEA
121-BORSUL DE CASA
122-SANATATEA - SFATURI IMPORTANTE DE RETINUT
150-CARTI-RECOMANDATE- PTR- CITIT
160-VA RECOMAND
200-Targ Prejmer AUGUST 2010
201-Expozitie Brasov 2011
300-VANZARI SI CUMPARARI
   GAINI
   PORUMBEI
310-CRESCATORI DE VOLTATI INDIENI SI GAINI RASA BRAHMA - PE JUDETE
   01-ALBA
   02-ARAD
   03-ARGES
   04-BACAU
   05-BIHOR
   06-BISTRITA-NASAUD
   07-BOTOSANI
   08-BRASOV
   09-BRAILA
   10-BUZAU
   11-CALARASI
   12-CARAS-SEVERIN
   13-CLUJ
   14-CONSTANTA
   15-COVASNA
   16-DAMBOVITA
   17-DOLJ
   18-GALATI
   19-GIURGIU
   20-GORJ
   21-HARGHITA
   22-HUNEDOARA
   23-IALOMITA
   24-IASI
   25-ILFOV
   26-MARAMURES
   27-MEHEDINTI
   28-MURES
   29-NEAMT
   30-OLT
   31-PRAHOVA
   32-SATU-MARE
   33-SALAJ
   34-SIBIU
   35-SUCEAVA
   36-TELEORMAN
   37-TIMIS
   38-TULCEA
   39-VASLUI
   40-VALCEA
   41-VRANCEA
   42-BUCURESTI

membru din 22 aprilie 2010

108-CEAPA UN MIRACOL

CEAPA....FOARTE INTERESANT...CRED CA "AI BATARNI" STIAU MAI MULTE
Cand veti citi cele de mai jos a sa va aduceti aminte ca asa se intampla si in copilaria noastra. Nu am vazut niciodata o ceapa inceputa si lasata in frigider. Nici mujdeiul dupa ce se termina masa nu mergea la frigider ci la cosul de gunoi. Mama nu facea "salata orientala" sa mancam trei zile din ea. Acum zicem ca traiam mai simplu insa cred ca mai sanatos. Daca nu mai putem schimba prea multe pentru noi macar pentru copiii sau prietenii nostri mai tineri sa o facem.

POATE NU-I POVESTE...

Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si
nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau "michimente"
ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o
ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna
copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea
febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor -
galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult. Ce e scris
mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale.

Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel,
procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in
interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in
contact cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii din
mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi
apoi le introducem in organismul nostru gata "impanate".

Astfel, putem alege:

- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din
atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism,

sau

- folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile
din organism?...

De noi depinde...
CEAPA

In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita
fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si
familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.

Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti
membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce
facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa
necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe
vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut
una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a
descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit
virusul pastrand familia sanatoasa.

Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum
multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre
clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon.
Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba
functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in
fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou
sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul
trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe
voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca
totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de
pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena
din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe
tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal
am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care
spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o
furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol...
iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se
spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si
chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu deja
ma simteam mai bine.

Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si
usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma
neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."

Si acum inca o nota

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE.

Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc
o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai
tarziu.

Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe
viitor voi cumpara cepe mai mici.

Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de
fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati
si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.

A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le
impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul
dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in
dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt
McDonald's

Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In
timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji
cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca
maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca
toata maioneza produsa comercial este sigura.
"Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa
fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei
este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in
mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de
salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand
cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul
lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul
ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de
cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa)
este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca
nu ceapa, atunci CARTOFII.

El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii,
in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata
de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si
o bagi la frigider.
Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta
la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o
ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in
hotdog la meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste
s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui
in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si
cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza
inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata
comercial.

Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de
gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive
acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce
milioane de tone de maioneza pe an.

De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti
pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si
creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza
excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.

ARTICOL TRIMIS DE UN PRIETEN



Albumul selectat nu contine nici o poza.








Comentarii album • 3
bundu 15 februarie 2012  
"povestea" este absolut veridica si verificata in practica
  Raportează
aloeveravera 13 octombrie 2011  
foarte interesant, nu am stiut toate astea, multumiri pentru ideea de a posta astfel de informatii!
  Raportează
cretzu55 4 octombrie 2011  
foarte interesant. felicitari
  Raportează
Către: cristygheorghe

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.